Boerenkool met Worsttoernooi Schaakvereniging Attaqueer 2020

In 2019 keerde het fameuze Boerenkool met Worsttoernooi van schaakvereniging Attaqueer terug naar de maand februari. De belangrijkste reden hiervoor was dat de boerenkool in februari op zijn best is. De struikboerenkool die halverwege het toernooi op tafel komt is op zijn best als er een nachtvorstje of twee overheen is gegaan. En met die winters van tegenwoordig mag je blij zijn als het uberhaupt gaat vriezen. Andersom, vanaf maart gaan de planten doorschieten en komen ze daarna in bloei. Een situatie die natuurlijk ook niet wenselijk is.
En daarom is het toernooi weer terug in februari. Dit jaar op zaterdag 22 februari. Voor de 27ste keer wordt dan het Boerenkool met Worst Toernooi gehouden. Hét hoogtepunt voor schakend West-Friesland!
In totaal spelen we 7 ronden. Per partij krijgt iedere schaker 20 minuten bedenktijd. Een partij duurt dus maximaal 40 minuten. Na vier rondes, dat zal rond half zes zijn, volgt de maaltijd waar dit toernooi zijn naam aan dankt. De schaakborden maken plaats voor etensborden en Fons en Rina serveren dan een smakelijke boerenkool met worst maaltijd. Na de maaltijd volgen nog drie rondes. De prijsuitreiking is rond half negen.
Het toernooi is geschikt voor zowel de beginnende schaker als voor de ervaren schaker. Door de indeling speel je al snel tegen spelers van je eigen sterkte waardoor je gegarandeerd een aantal spannende en leuke partijen zult spelen.
Voor de kosten hoef je het niet te laten. Deze zijn hetzelfde als vorig jaar, namelijk 15 euro. En dit is inclusief de kosten voor de boerenkool met worst maaltijd!
Locatie is Café de Vriendschap in Wadway. Inschrijven kan op de dag zelf tussen 13.00 en 13.45. Maar als je al eerder weet dat je mee doet zou het mooi zijn als je een mailtje stuurt naar bmwtoernooi@gmail.com. Dan hebben Fons en Rina een beetje een idee hoeveel boerenkool er moet worden ingeslagen en hoeveel worsten er in de pan moeten. En mocht je liever vegetarisch willen dan kunnen we daar rekening mee houden.
Zie voor meer informatie over ons toernooi ook onze website www.attaqueer.nl.
Naast het boerenkool met worst toernooi hebben wij iedere vrijdag nog altijd onze club avond. Wij beginnen om half negen. Uiteraard mag je gewoon eens binnenlopen om te kijken hoe het er op de vereniging aan toe gaat. En als je er rond kwart over acht bent kun je gelijk meespelen als je dat wilt! Je zult merken dat Attaqueer een bijzondere vereniging is, waar fanatiek wordt geschaakt, maar waar gezelligheid met een bak koffie of een biertje aan de bar net zo belangrijk is.
Onze speellocatie is de kantine van de ijsclub van Nibbixwoud, aan de Oosterwijzend 24a.
Hier voor de zekerheid ook nog één keer de gegevens van het Boerenkool met Worst Toernooi. De datum is zaterdag 22 februari. Inschrijven vanaf één uur. Start toernooi om twee uur. Kosten vijftien euro. Dat is inclusief de boerenkool met worst maaltijd. Locatie is Café de Vriendschap in Wadway. Telefoon van Café de Vriendschap is 0229571447.
Ik zou zeggen, zet hem alvast op de kalender! Groet,

Gerard Beerepoot